Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ

I. РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАПИСВАНИЯ

Записването за екскурзиите на „KK Дипломат” ЕООД се извършват

 • офисите на фирмата или в бюрата на оторизираните от фирмата туристически агенции в страната. Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от стойността на автобусните екскурзии или 50% от стойността на самолетните екскурзии и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от стойността на пакета се извършва най-късно 14 дни /за автобусните/ и 30 дни /за самолетните екскурзии/ преди началната дата на отпътуването. Плащането се извършва в брой или по банков път. Фактури се издават по искане на клиента в 5-дневен срок от датата на плащане.
 1. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

За пътуването Ви е необходим валиден документ за самоличност (паспорт или лична карта), медицинска застраховка и сума за дневни разходи. За деца под 18 години, пътуващи непридружени от родител/и, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната + 2 ксерокопия + копие на акт за раждане. В случай на починал родител – смъртен акт. В зависимост от визовия режим на посещаваните страни, ще Ви бъде предоставена информация за съответните визови условия. Чужди граждани, желаещи да пътуват със на „KK Дипломат” ЕООД трябва да се информират за режима на техните страни със страните, включени в съответната екскурзия.

 

 1. ЦЕНИ

Цените за всяка екскурзия/почивка включват услуги, подробно описани за всяка програма поотделно. на „KK Дипломат” ЕООД си запазва правото да променя цената на екскурзията, вследствие на обективни причини като промяна в цените на горивата, гранични, магистрални, общински и др. такси, данъчни ставки и обменни валутни курсове с над 5%. Това увеличение не може да бъде повод за отказ от страна на туриста. Цените на индивидуалните екскурзии със самолет са калкулирани при цени на хотелско настаняване и трансфери към датата на издаване на каталога. Пакетните цени не включват медицински застраховки за акутни заболявания (виж т.X.„Застраховки” по-долу). Пакетните цени не включват входните такси за музеи, билети за разходки с корабчета, билети за метро и друг вид обществен транспорт, атракции и развлечения, джобни пари и пр.

Цените на автобусните и самолетните екскурзии са в лева и са на човек, настанен в двойна стая. В случаите, когато има различна цена за трети възрастен в двойна стая, това е ясно указано. Когато не е обявено намаление за трети възрастен в двойна стая, това значи, че няма такова.

При цените за деца и младежи, формулировката дете + един или двама възрастни означава дете с един или съответно, двама възрастни в една стая.

Цените на музеите, корабчетата и др. атракции, които „KK Дипломат” ЕООД е афиширал, са информативни и фирмата не се обвързва с тяхната абсолютна точност.

IV. ХОТЕЛИ

Туристите се настаняват в хотели категория 2*/3*/4*, като категорията на хотела е определена съгласно местния стандарт и се различава в отделните страни. Настаняването е в двойни стаи със самостоятелен санитарен възел. Не всички хотели 3* разполагат с климатик, телевизор и мини бар. В някои хотели ползването на последните се заплаща допълнително на рецепция. Обикновено стаите са на разположение от 14 ч в деня на пристигане до 11 ч. в деня на отпътуване. При възможност, ако програмата позволява, настаняването може да стане при пристигане на групата. Посочените в програмите средства за настаняване могат да бъдат сменени с други от същата категория, като това не може да бъде причина за отказ от пътуване. При желание за настаняване в стая с три легла, туристите следва да имат предвид, че обикновено третото легло е сгъваемо легло/диван или походно легло. На такова легло не препоръчваме настаняване на други туристи, освен деца до 12г. Настаняването в единична стая задължително се доплаща от туриста, освен в случайте, когато същият се комбинира с друг турист, при изричното съгласие на последния.

 

 1. ТРАНСПОРТ

Автобусните програми се провеждат с комфортни туристически автобуси, лицензирани от Министерството на транспорта, оборудвани с климатик, видеосистема, минибар, микрофон и др.. Консумацията на напитки се заплаща допълнително. В превозните средства не се разрешава пушене и хранене! По време на пътуването се правят почивки през интервал от 3-4 ч.

Местата в автобуса се разпределят по реда на записване – по-рано записалите се туристи имат възможност за избират настаняването си, според своето желание.

Туристическите места, разположени на втория ред в автобуса са комплимент към редовните наши клиенти. От останалите туристи те могат да бъдат ползвани срещу доплащане в размер на 5 % от основната цена. Желаещите да използват двойна седалка, могат да го направят срещу допълнително заплащане, конкретно посочено за всяка програма.

 

VI. ВРЕМЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Всички обявени часове са в местно време и пристиганията са ориентировъчни.  „KK Дипломат” ЕООД не носи отговорност за неконсумирани услуги или загубено време, при закъснения, породени от непреодолима сила или обстоятелства, независещи от нея.

 

VII. ОТСТЪПКИ

Туристите ползват по избор една от посочените по-далу отстъпки,

валидни САМО за автобусните екскурзии:

5 % от пакетната цена – за Ранни записвания (3 месеца преди датата на екскурзията)

3 % от пакетната цена – за Ранни записвания (2 месеца преди датата на екскурзията)

За група от 12 пълноплащащи туристи по автобусните програми

– 1 място гратис, за 20 пълноплащащи туристи – 2 места гратис,

за 30 пълноплащащи туристи – 3 места гратис, за 40 пълноплащащи туристи – 4 места гратис.

 

VIII. АНУЛАЦИИ И РЕКЛАМАЦИИ

Крайният срок, в който ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ има право да се откаже от договора без да дължи неустойки и обезщетение за това е 60 дни, преди започване на пътуването (само ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети за самолетните екскурзии).

Турист има право да преотстъпи своето пътуване на друго лице. Пътуването не може да бъде преотстъпено на лица, които нямат български паспорт, или документ за редовно пребиваване

 • Р. България, на лица със здравословни и други проблеми, които могат да попречат на организираното пътуване. Преотстъпването на място в организирано пътуване на друго лице изисква приемане на същите условия и ангажименти по пътуването, поети от титуляра до момента.
 • случай, че турист преотстъпва своето пътуване на друго лице и от това произтича заплащане на глоби по вече оформени пътнически документи – самолетни, фериботни или автобусни билети, ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ носи финансовата отговорност по замяната на тези документи в пълния размер на глобите и дължи тяхното заплащане при сключването на договор със „KK Дипломат” ЕООД за организирано пътуване на другото лице . В случай, че турист преотстъпва своето пътуване на лице от противоположния пол и това поражда необходимостта от настаняване в единична стая, то автоматично с прехвърлянето на пътуването, ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ се задължава с необходимата сума за доплащане на настаняването. В случай на отказ за заплащане на така възникналото задължение, това се счита за отказ от пътуване и отговорността затова се носи изцяло от

 

ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ.

При отказ на клиента от пътуване, независимо от причините,

„KK Дипломат” ЕООД възстановява платените до момента суми,

като удържа следните неустойки:

Пътувания в чужбина

до 60 дни - без неустойки;

от 59 до 30 дни - 30% от стойността на тур.пакет; от 29 до 20 дни - 50% от стойността на тур. пакет; от 19 до 14 дни - 80% от стойността на тур. пакет; по-малко от 14 дни - 100% от стойността на тур. пакет.

 

Пътувания в страната

до 20 дни - 10% от стойността на тур. пакет;

от 19 до 14 дни - 30% от стойността на тур. пакет; от 13 до 7 дни - 50% от стойността на тур. пакет; от 6 до 3 дни - 80% от стойността на тур. пакет; по-малко от 3 дни - 100% от стойността на тур. пакет. Възстановяването на суми се извършва в срок до 10 дни след анулацията.

При придварително закупуване на билети за големите музеи,

галерии и атракциони се спазват анулационните условия на

същите.    При    предварителното    закупуване    на    билети    за

Айфеловата кула, се спазват анулационните условия на кулата,

според които администрацията на кулата има право при форс

ажорни обстоятелства (обледяване, вятър сняг и пр.) да не

допусне  качване  на  туристи  на  кулата,  въпреки  закупените

предварително    билети,    без    да    възстановява    парите    за

последните.

 

При възникнали условия за рекламации относно организацията и

провеждането на програмите, същите се приемат в писмен вид, в

седемдневен   срок    след    завръщането    на    клиента   и   при

представяне на необходимите доказателства за неизпълнението

или  за  некачественото  изпълнение  на  услугата.  Такива  са:

протокол за конкретното събитие, подписан от туриста и отговорната страна /представител на хотела, водач на групата, представител на фирмата-партньор, посочена във ваучера и т.н./. „KK Дипломат” ЕООД се задължава да даде своя отговор в едномесечен срок от депозирането на рекламацията. Рекламации, неподадени в срок или непридружени от съпътстващите документи не се разглеждат.

Всички автобусни екскурзии се осъществяват при необходим минимум 35 записани туристи, а за самолетните - при 10 туриста. Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 20 записани туристи, освен ако не е указано друго в конкретната програма. В случаите на по-малко записали се клиенти, „KK Дипломат” ЕООД може да анулира провеждането на екскурзията, като уведомява записалите се клиенти не по-късно от 7 дни преди определената начална дата или да им предложи пътуването да се осъществи при по-висока от обявената цена. За пътувания в страната срокът за анулация е 3 дни преди датата на отпътуване. Последното изисква писмено съгласие на туристите.

 

IX. ОТГОВОРНОСТ

„KK Дипломат” ЕООД носи пълна отговорност за качеството на всички услуги,включени в програмата.

„KK Дипломат” ЕООД  не носи отговорност и не възстановява суми при:

 • промени в пътуването, причинени от форсмажорни обстоятелства (виж XI. „Непреодолима сила, форсмажорни или независещи от нас обстоятелства“) или по вина на авиопревозвача.
 • ри връщане на турист от гранични власти или при неспазване от страна на туристите на законите на дадена страна, независимо дали те са запознати с тях или не.
 • ако някой турист се загуби, закъснее или не се яви на определена среща по време на изпълнение на организираното туристическо пътуване.
 • за услуги, самостоятелно избрани, организирани и заплатени от туриста на място, по време на провеждане на организираното пътуване.
 • за съхранение на личния багаж, пари, ценности, документи и др.
 • за услуги, които допълват туристическата програма, изпълняват се от трети лица и са описани на специални документи за изпълнението им, транспортни услуги, които се оформят с отделни документи за изпълнението им - билети: самолетни билети, фериботни билети, автобусни билети по редовни автобусни линии, ж.п. билети.
 • при промяна на стойността на допълнително заплатени транспортни услуги от страна на превозвача, които се оформят с отделен документ - билет, включително летищни и фериботни такси, такси за сигурност на летища, гари и др. транспортни обекти.
 • за заявени и заплатени услуги по време на самата екскурзия, независимо от това, дали екскурзоводът съдейства за предоставянето на услугата или не.

 

„KK Дипломат” ЕООД не носи отговорност при забавяне поради независещи от нас обстоятелства или непреодолими събития. Услуги, които не са консумирани по вина на туриста не подлежат на компенсация, стойността им не се възстановява и не се явяват основание за претенции от негова страна.

 

„KK Дипломат” ЕООД не носи отговорност пред туриста в случай:

 • че в резултат на алкохолно или наркотично опиянение туристът възпрепятства изпълнението на програмата.

  на загуба на личен багаж, документи, пари и ценности, включително и оставените в стаята на хотела.

 • че по време на пътуването, здравословно състояние на туриста се влоши и той се разболее, включително и в случай че това налага болнично лечение. Отговорността на „KK Дипломат” ЕООД  се изразява в осигуряването на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” със съответния лимит за злополука, спасителни разходи и медицински разходи.

 • на нанесени щети на ползваните хотели и превозни средства по време на организираното пътуване. Конкретният извършител или извършители поема/поемат материалната отговорност за щетата, включително на място, когато това се изиска от потърпевшия „KK Дипломат” ЕООД  не поема разходи по тази процедура и не дължи компенсации и обезщетения, при евентуална промяна на графика и съдържанието на организираното пътуване, включително и на туристи, които не са отговорни за щетата.

 • Медицинската застраховка е с доплащане на стойност 2 лв на ден на турист до 65 г. върху пакетната цена. Между 65 - 79 г. следва да доплатят стойността на завишението за застраховка с конкретно посочения по програмата лимит. Всеки турист следва да доплати разликата в стойността на застраховката. Застраховката е в сила по време на пътуването извън България.

 • Медициската застраховка е за акутни заболявания и полицата е с

  общо покритие 10 000 EUR и включен асистанс. При автобусните

  екскурзии, медицинската застраховка е групова и полицата се

  съхранява    във    водача    на    групата.     При    настъпване    на

  застрахователно събитие, застрахованият е длъжен да изиска

  полицата от водача, в случай, че последната не е у него, и да

  уведоми по телефона в необходимия срок асистанс компанията

  и/или  застрахователя  за  настъпилото  събитие.  Телефонните

  номера на асистанс компанията и застрахователя са изписани в полицата.

  „KK Дипломат” ЕООД  e сключила, съгласно чл. 97 от Закона за Туризма застрахователен договор “Отговорност на туроператора” със застрахователно дружество “Групама ЕАД” .

   

 • Застраховка “Отмяна на пътуване”

  „KK Дипломат” ЕООД  предлага  застраховка  “Отмяна  на

  пътуване” при застрахователно дружество „Армеец”, като за

  повече информация се обърнете към офисите на фирмата.

  XI. НЕПРЕОДОЛИМА СИЛА, ФОРСМАЖОРНИ ИЛИ НЕЗАВИСЕЩИ ОТ НАС ОБСТОЯТЕЛСТВА

  По време на пътуването, като такива се считат влошени метеорологични условия, усложнена обстановка по пътищата, забавяне на гранични пунктове, оказване на помощ на турист, национални и религиозни празници, масови обществени мероприятия, стачки, военнополитически конфликти и ограничения, природни бедствия, промяна в работното време на музеи и обекти, технически проблем или авария с превозното средство непосредствено преди пътуване или по време на пътуването и други изключителни обстоятелства. Като непреодолима сила или събитие по време на пътуването или непосредствено преди него, се счита явление, което не може да се предвиди или избегне от страна на туроператора или неговите контрагенти при добросъвестно изпълнение на техните задължения. При тези случаи си запазваме правото на разместване на елементи и промени в програмата и на действия според конкретно възникналата ситуация, без агенцията да носи отговорност и да дължи неустойки за това.

 • подписването на настоящите Общи условия, ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ потвърждава, че е запознат с програмата и е подписал договор за организирано пътуване на „KK Дипломат” ЕООД, както и му е предоставен Сертификат за сключена Застраховка за отговорност на туроператора от застрахователно дружество “ВИКТОРИЯ”.

  Настоящите Общи условия се подписват три екземпляра – един за ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ, един за ТУРАГЕНТА и един за ТУРОПЕРАТОРА.

   

  Посещавайки сайта и изпращайки заявка за услуга, Вие се съгласявате с посочените тук Общи условия.

Собственик на сайта

Сайтът е собственост на Консултантска Къща Дипломат ЕООД, ЕИК: 110531064, адрес по регистрация: гр. Угърчин 5580, ул. Васил Левски 22. Консултантска Къща Дипломат ЕООД е получател и обработва запитванията от сайта .

Събирани лични данни и начини на използване

Попълването и изпращането на данни в контактна форма или форма за поръчка в сайта води до съхраняването им в защитена с парола част от сайта. Освен попълнените данни системата съхранява и Вашия IP адрес, който се използва единствено за целите на вътрешен маркетингов анализ и за евентуално предотвратяване на атаки от конкретни адреси.

Вашите данни ще бъдат използвани единствено за целите на дейността на Консултантска Къща Дипломат ЕООД - за да Ви бъде изпратена оферта и за вътрешни маркетингови анализи. Данните Ви няма да бъдат предоставяни - възмездно или безвъзмездно - на трети лица.

Външни статистически инструменти

Сайтът ползва сьтатистически инструмент Google Analytics настроен в режим на анонимизация на IP адресите, който предотвратява събирането на лични данни от този външен инструмент.

x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!